Vraag & Antwoord

De meest gestelde vragen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er toch niet bij, vul dan het contactformulier onder aan deze pagina in of neem contact met ons op via 06-53866673.

De tarieven van onze cursussen kun je vinden in onze Shop. Per cursus zie je direct wat het tarief is. Klik je op de gewenste cursus dan zie je ook uit hoeveel lessen de cursus bestaat. Klik je op de dropdownlist dan zie je de startdatums. Ga naar Shop

Deze informatie vind je in onze Shop. Klik je op de gewenste cursus dan zie je het aantal lessen. En klik je daar op de dropdownlist dan zie je de startdatums van de cursus.  Ga naar Shop

Deze informatie vind je in onze Shop. Klik op de gewenste cursus en daarna op de dropdownlist dan zie je de startdatums van de cursus.  Ga naar Shop

Elke hond moet tijdens de les erg zijn best doen om zich met zoveel afleiding om hem heen te focussen op de eigenaar. Niet voor niets zijn ze moe na zo’n intensieve les. Om het de honden niet nog moeilijker te maken is daarom slechts 1 begeleider toegestaan op ons trainingsveld.

Per cursist mag er 1 persoon extra mee komen om vanaf ‘het terras’ mee te kijken. Hierbij hebben we het vriendelijke verzoek om voor, tijdens en na de les op het terras te blijven. Zo behouden we de rust op het veld en dat is voor iedereen wel zo prettig.

Ja dat mag. Wel is het dan handig dat jullie met elkaar de gevolgde lessen goed doorspreken en dat jullie allebei oefenen met de hond. Zo voorkomen we onnodige herhaling en oponthoud tijdens de lessen. Houd er wel rekening mee dat ieder van ons een eigen manier heeft van omgaan met de hond. Dat kan bij de hond voor de nodige verwarring zorgen tijdens de oefeningen en op het trainingsveld.

Kinderen mogen vanaf 17 jaar zelfstandig met hun hond een cursus volgen. Kinderen jonger dan 17 jaar helaas niet. Waarom hebben wij deze keuze gemaakt? 

  • van jonge kinderen mag je nog geen overwicht op de hond verwachten
  • kinderen zien vaak de gevaren nog niet; niet van hun eigen hond maar vooral niet van vreemde honden in de buurt van de eigen hond
  • Bij ons mogen alle rassen, formaten en karakters een cursus volgen. En sommige honden hebben nu eenmaal net wat meer begeleiding en een oplettende baas (en dus omgeving) nodig. 
  • Het is voor volwassenen al lastig om met hun hond op ons trainingsveld alles te overzien, laat staan voor een kind.

Lekker spelen met de eigenaar is een goede manier om een band met je hond op te bouwen. Dan is het handig als je dit doet met een speeltje dat:

  • voor de pup ook leuk is om mee te spelen en niet zeer doet in de bek. Een flosstouw is gemaakt van harder materiaal en weegt meer. Dat is voor zo’n puppy vaak net te veel van het goede en maakt het spelen met de eigenaar minder leuk.
  • jullie gelijktijdig goed vast kunnen pakken. Een bal is daarom niet handig.
  • ‘zijn waarde’ behoudt. Dit doe je door het speeltje op te bergen als jullie er samen niet mee spelen. Op deze manier blijft de hond het speeltje leuk vinden.

Met een flexilijn (uitrollijn) leert een hond juist trekken aan de riem. De lijn wordt namelijk alleen maar langer als de hond trekt. En wij willen de honden nu juist leren netjes en ontspannen aan de riem te lopen. Omdat als een hond netjes aan riem loopt, de algehele gehoorzaamheid van de hond groter blijkt.  Bij onjuist gebruik zijn uitrollijnen bovendien gevaarlijk: honden schieten makkelijker los doordat het apparaat snel uit je handen schiet. Het handvat vliegt vervolgens door de lucht achter de hond aan. Ook kan de lijn om je ledematen draaien/schuren en gemene brandwonden veroorzaken. Daarom is een gewone riem (liefst van leer) prettiger & veiliger.

Ons advies is om de honden niet aangelijnd aan elkaar te laten snuffelen. En dat leggen we graag uit:

Iedere hond heeft zijn/haar eigen persoonlijke zone. Dat wil zeggen dat het voor een hond moeilijk wordt als er een andere hond (of persoon) binnen een bepaalde afstand van die hond komt. Dat kan moeilijk zijn omdat die hond het te eng vindt of omdat deze zich dan niet meer kan beheersen en naar die andere hond MOET gaan. Hoe groot (of hoe klein) zo’n persoonlijke zone is, is voor iedere hond anders. Respecteren wij die zone niet dan leert een hond:

  • Trekken aan de lijn (omdat hij zich niet meer kan beheersen)
  • Dat andere honden inderdaad eng zijn want die andere hond blijft naderen ondanks de subtiele signalen die hij laat zien.
  • De hond leert om eerder te gaan grommen, happen of vluchten. Hij kan namelijk niet weg want hij zit vast aan de lijn.

Laat je honden aan de lijn met elkaar spelen, dan is communiceren met elkaar een stuk moeilijker. Je wordt namelijk beperkt doordat je aan de lijn vast zit. Lijnen kunnen in elkaar vast gaan zitten en de honden kunnen vervolgens geen kant op. Kans op verwondingen of bijtincidenten is groot.

Al onze lessen zijn erop gericht dat de eigenaar en zijn hond met elkaar een band opbouwen en contact hebben met elkaar. Alles wat je tijdens de les hebt opgebouwd wordt te niet gedaan tijdens het speelkwartiertje aan het einde van les. Bovendien zijn er altijd honden voor wie het veel te veel is om met 6 honden tegelijk te spelen; die worden dan onder de voet gelopen. Wij willen graag dat elke hond bij ons op het veld tot zijn recht komt en zich veilig voelt.

In principe ben je dan die les kwijt. Dat betekent niet dat je dan niets te oefenen hebt. Je hebt namelijk een lesboek met oefeningen en in jouw whatsapp groep wordt huiswerk vermeld waar je mee aan de slag mag.

Bij reservering van een cursus betaal je voor een volledige cursus en niet voor een aantal lessen. Niet afgenomen lessen worden niet terugbetaald. Er is immers voor de gehele cursus een plek gereserveerd. Wel is er de mogelijkheid gemiste lessen in te halen. Zie antwoord hierboven.

Bij annulering van een les door ons zelf schuift de gemiste les door naar de volgende week. Met als gevolg dat de doorlooptijd van de cursus met een week wordt verlengd.

Honden leren elke dag; de leuke dingen en minder leuke dingen. Bovendien hebben honden emoties, net als wij mensen. Wij hechten er veel belang aan dat wij de eigenaar van voldoende kennis voorzien zodat hij weet hoe hij straks zijn hond moet begeleiden en bijsturen als dat nodig is. Niet alleen qua gehoorzaamheid, maar ook als de hond zijn steun of bescherming nodig heeft. Een diploma heeft naar onze mening hierin geen toegevoegde waarde en is slechts een momentopname van de gehoorzaamheid op die ene dag.

Ja, wanneer een hond in contact komt met andere honden, ook al is dat op afstand, is een kennelhoestenting verplicht. Hoewel de vaccinatie tegen kennelhoest geen garantie is dat de hond geen kennelhoest krijgt, zijn de symptomen een stuk milder. Houd er rekening mee dat kennelhoest enorm besmettelijk is.

Ook dan ben je welkom op ons veld. Wel moet je apart de leptospirose (met name de ziekte van Weil) en kennelhoest apart laten enten.

Ja dat mag, maar alleen als jouw hond een loopsheid-broekje draagt én met gebruik van No-Love spray. Deze spray verbloemt de geur die vrijkomt bij loopsheid. Daarnaast dien je voldoende afstand te houden tot de andere honden. Een loopse teef kan namelijk de nodige onrust veroorzaken bij andere honden (zowel reuen als teven). Mocht tijdens de les blijken dat andere honden toch last hebben van jouw loopse hond, dan mag de instructeur beslissen dat je alsnog de les verlaat. Het is voor reuen (met name in hun puberteit) namelijk erg moeilijk om zich nog te concentreren als er een loops teefje rondhuppelt

Stuur een berichtje