zorgeloos loslopen

Recallers

Iedereen wil zijn hond graag los laten lopen. Slechts weinig honden komen ook direct terug als ze geroepen worden. Op dit vlak overvragen we onze honden terwijl ze nauwelijks de tijd hebben gekregen om het Hier-commando echt goed onder de knie te krijgen. Terwijl dit broodnodig is want een goeie recall bespaart jou veel ergernis en jouw hond veel gemopper. Bovendien kan het zelfs levensreddend zijn voor jouw hond.

Dit herken je vast wel

Een goeie recall is veel belangrijker dan -zit-

Hoe mooi zou het zijn als

Een goeie recall = controle op afstand

Reviews van onze cursisten

logo de Lijn los
"Recallers was een leuk en zeer leerzame training. De oefeningen werden door Suzanne op een kundige en humoristische manier gebracht. Naast het hier komen is ook het wandelen aan de riem en de aandacht tijdens het trainen verbeterd. Zeker een aanrader!!"
Eva met Bodhi
Ruud met Koos
"Zit, blijf, af, kom hier...... Maar nee hoor Koos begreep ECHT niet wat ik bedoelde. We spraken niet dezelfde taal, dat was wel duidelijk. Maar hoe gaan we dat dan doen? Op Facebook zagen wij "Hondenschool De Lijn" en wisten meteen daar gaan we eens snuffelen met Koos. We zijn gestart met de cursus Recallers. Erg leerzaam voor ons allebei maar vooral leuk & gezellig. Met leuke oefeningen hebben we elkaar beter leren begrijpen. Koos zit iedere zondagochtend al klaar, alsof hij er een neus voor heeft dat we iets leuks gaan doen. We hebben de Recallers met succes afgerond en zijn verder gegaan met Fun. Samen leren kan echt heel leuk zijn! Wij gaan nog even vrolijk door bij De Lijn."
Ruud met Koos
logo de Lijn los
"Geweldige hondenschool! 13 jaar geleden voor het eerst met onze lieve diesel en recent met onze Mila. Gestart met puppycursus opgevolgd door de recallercursus bij Suzanne. Met de puppy cursus een hele fijne start gemaakt waarna we door mochten stromen naar de recallers. Super fijn als je hond ook echt komt als je haar roept, ook al ziet ze een andere hond!"
Danique met Mila

Het komt niet vanzelf

Dat je hond komt als je hem roept is één van de belangrijkste onderdelen binnen de opvoeding. Ik werd nog eens duidelijk met mijn neus op de feiten gedrukt toen één van mijn eigen honden een behoorlijk jachtinstinct bleek te hebben. En een instinct kun je niet onderdrukken of ‘afleren’. Dat zit in zijn genen. Maar je kunt je als eigenaar wel beter voorbereiden en het jagen voorkomen. Met het leren lezen van jouw hond en super leuke oefeningen als alternatief. Het is hard werken en veel oefenen, maar je krijgt er zoveel meer voor terug!

Los gaan in losloopgebied

Hoe gaaf is het als jij zonder zorgen jouw hond los kunt laten lopen? Dat jij leert vertrouwen op jouw hond en dat hij komt wanneer jij hem roept, ongeacht de afleidingen om hem heen? Met onze kennis en jouw doorzettingsvermogen krijg jij dat ook voor elkaar.

Hier moet je zijn 🙂

circel van aandacht

We gaan eerst aan de slag tijdens de aangelijnde wandelingen: focus op jou in plaats van alle focus op de omgeving.

Het commando

Als de juiste focus er eenmaal is leer je jouw hond wat 'hier' precies betekent: in een rechte lijn zo snel mogelijk naar jou toe rennen.

Afleidingen

Stapsgewijs bouwen we steeds meer afleidingen in. Zo bereid je jouw hond voor op het échte werk!

8 praktijklessen

Je krijgt les van ervaren en gediplomeerde instructeurs. De verplichte bijscholing garandeert up-to-date kennis.

Huiswerk

Na iedere les krijg jij huiswerkopdrachten mee. Door dat huiswerk consequent te doen zorg jij voor vooruitgang.

Whatsapp-groep

Kom je er niet uit? Dan kun je buiten de les om jouw vragen aan jouw instructeur stellen in de whatsApp-groep. Wij zijn er voor jou.

Het resultaat

Na dit traject:

Een hond die jou het allerbelangrijkste vindt

  • In 8 praktijklessen van elk 50 minuten ga jij het hier-commando nieuw leven in blazen!
  • Je bouwt stapje voor stapje aan het juiste fundament.
  • Als kers op de taart krijg jij een hond die in het dagelijks leven veel meer op jou focust als jullie buiten zijn.
  • Recallers werkt door in de aandacht voor jou en de zelfbeheersing van de hond. 
  • Je krijgt les van een gediplomeerde instructeur met een rugzak vol ervaring
  • Je kunt je vragen stellen in jouw eigen WhatsApp-groep
  • Tarief € 120,00

Vragen die je misschien nog hebt:

Bij de cursus Recallers leer jij in kleine stapjes hoe jij je hond ondanks alle afleidingen om je heen bij je kunt roepen als hij los is van de riem.

Susan Garreth is de grondlegger van deze belangrijke cursus. Zij woont in Amerika en daar heet het Recallers. Haar kennis en kunde is overgewaaid naar de rest van de wereld en we hebben daarmee ook deze benaming voor de cursus overgenomen.

Ja. Voor elke hond is het belangrijk om – ook als je los van de riem bent – goed onder appel te staan. Als we heel eerlijk zijn is dit EEn van de belangrijkste cursussen om te volgen met je hond. Het kan zelfs levensreddend zijn voor jouw hond.

De meeste honden kennen veel afleidingen. Vaak zijn dat andere honden waar ze mee mogen spelen. Het is dan belangrijk om tijdens de cursus jouw hond tijdelijk zo min mogelijk te laten spelen met andere honden. Gedurende de cursus doen we dan allerlei oefeningen waardoor jij als eigenaar interessanter wordt voor jouw hond zodat hij niet blijft spelen met andere honden, maar naar jou toe komt als je hem roept.

Naast de halsband/tuig en gewone riem van jouw hond mag je meenemen: een lange lijn van 5 tot 10 meter, zijn favoriete speeltje, een kleedje en heel veel lekkere eetbare dingen.

Dat kunnen we niet garanderen. Daarvoor is de cursus echt te kort. Maar jij krijgt wel inzicht hoe het werkt, wat de afleidingen zijn voor jouw hond, de valkuilen en hoe je die kunt omzeilen. Daarmee zijn jullie al een heel eind op weg naar een goed luisterende hond. Elk resultaat valt of staat met de juiste manier van oefenen. Dat laatste bepaal jij.