voor puppy’s van 17 t/m 22 weken oud

PuppyVervolgcursus

Jouw puppy voelt zich steeds meer bij jou thuis en jullie leren elkaar stapje voor stapje beter kennen. De puppyopstartfase is inmiddels achter de rug. Het echte opvoeden en begeleiden begint. Maar hoe leren honden eigenlijk, wat als jouw puppy ergens bang voor is, hoe leer je hem dat hij niet overal op hoeft te reageren, en hoe ga je om met al dat gespring en die opwinding? Belangrijke vragen die om een goed antwoord vragen.

Goede antwoorden leunen op kennis, ervaring en inzicht. Wij, Suzanne & Jany, zijn gepokt en gemazeld als het om puppy’s gaat. Door de jaren heen hebben we ze in alle soorten en maten voorbij zien komen. Naast al deze ervaring spijkeren we jaarlijks onze kennis bij middels bijscholing. Zo kunnen wij jou voorzien van de meest recente kennis en weet jij zeker dat je bij ons goed zit. En zeker zo belangrijk, wij weten als geen ander hoe je probleemgedrag kunt voorkomen. Daarom zijn we gedragsdeskundigen. 

Jij en jouw puppy raken al aardig aan elkaar gehecht. Binnenshuis gaat het goed, maar buitenshuis is er veel afleiding voor jouw hondje. En juist daar wil je dat hij zich straks goed gedraagt. Tijdens onze PuppyVervolgcursus leer jij:

Groeien doe je samen!

Reviews van onze klanten

logo de Lijn los
"We hebben de puppycursus gevolgd bij De Lijn. Een professionele cursus met veel ruimte om vragen te stellen. Ook tussen trainingen in via whatsapp. En je krijgt handige tips tijdens de les specifiek voor jouw hond. Hele fijne training, heel veel aan gehad!"
Anneke met Mia
Maartje en Maze
"De instructrices zijn betrokken en enthousiast. Er is veel aandacht voor de individuele behoeften van de honden en eigenaren. En niet geheel onbelangrijk; de trainingsmethoden zijn wetenschappelijk onderbouwd en gebaseerd op moderne inzichten."
Maartje met Maze
logo de Lijn los
"Blij dat ik deelgenomen heb aan de cursus met Joep! Kwalitatieve 1op1 cursus in een groepje! Alle aandacht voor je hond en het ras. Zo leerde ik veel wat ik nog niet wist van de Berner. Er is ruimte voor een vraag & antwoord waar je mee aan de slag kunt."
Johan met Joep

Deze 6 bouwstenen vormen een stevig fundament in de opvoeding van jouw puppy.

De PuppyVervolgcursus kost € 115,-

Onze formule

6 praktijklessen op 3 verschillende locaties. Zo krijg jij hands-on advies en weet jij straks hoe je de valkuilen van het dagelijks leven voor kunt zijn.

kleine groepen

We werken in groepen van maximaal 4 cursisten met hond. Dat lange wachten is voorgoed verleden tijd en je krijgt persoonlijke aandacht.

Pro's aan het werk

Suzanne & Jany zijn gediplomeerd en zeer ervaren in hun vakgebied. Ze staan bekend om hun maatwerk & praktische adviezen.

Online lessen

Via onze online lessen kun je thuis alles rustig nakijken. Een stap-voor-stap uitleg die jij kunt volgen waar en wanneer je wilt. Wel zo handig.

Puppylesboek

Je ontvangt ons handige PuppyLesboek. Hierin zijn de belangrijkste oefeningen uitgewerkt. Zo kun jij iedere dag oefenen met jouw pup.

WhatsApp-groep

Kom je er niet uit? Dan kun jij jouw vraag in de whatsappgroep aan jouw instructeur stellen & ervaringen delen met de andere deelnemers.

Vragen die je misschien nog hebt:

Vanaf 16 weken oud mag jouw pup meedoen. Is jouw pup jonger? Kijk dan snel bij ons Puppy Cursus vanaf 10 weken oud.

Is jouw hond inmiddels 5(+) maanden oud? Dan sluit onze Pubercursus beter aan.

Honden vanaf 2 jaar oud (en die nog geen pubercursus hebben gevolgd bij ons) vinden een betere aansluiting binnen onze TeamWork cursus.

Ja alle rassen zijn welkom bij ons. Ook de puppy’s van rassen die bekend staan als ‘lastig’ of ‘gevaarlijk’. In de afgelopen 25 jaar hebben we vrijwel alle rassen al voorbij zien komen. Wat de een lastig vindt, is voor ons een uitdaging.

Je mag een paar dingen zelf meenemen naar onze lessen: een gezonde hond, een goed humeur, een speeltje, veel lekkere hap-slik-weg-dingen en een kleedje met antislip. Natuurlijk hebben we wel reserve speeltjes bij ons. Maar hier hangt altijd de geur van andere honden aan. En dat kan voor jouw hond best spannend zijn. Daarom is het belangrijk dat jij zijn vertrouwde speeltje en kleedje meeneemt. Dat vindt jouw hond wel zo prettig. Wij drogen ons ook niet graag af met een gebruikte handdoek toch?!

Nee, dat ben je niet verplicht. Het is wel erg raadzaam. Want een cursus telt 6 praktijklessen en online lessen. En in die lessen willen we graag samen met jou vooruitgang zien. Dankzij onze opleidingen & jarenlange ervaring zien we vaak details waarvan een eigenaar denkt: ‘het zal wel’ , maar bij de hond grote impact hebben. Stel wij merken op dat het meegebrachte speeltje te kort is. Dan betekent dat dat je als eigenaar nogal over je hond heen moet buigen tijdens het spelen. Als jouw hondje dat eng vindt, zal hij niet met jou willen spelen. Dan is dat een gemiste kans en dat zou zonde zijn.

‘Ga altijd op je gevoel af’, zeggen wij dan. Dan weet je zeker dat je goed zit. Want je onderbuikgevoel heb je niet voor niets gekregen. Twijfel je nog, bel ons gerust! Suzanne staat je graag te woord. 

Qua kennis en kunde bieden onze drie accreditaties hopelijk vertrouwen. Op deze websites kun je meer lezen over de eisen die zij stellen: www.sppd.nlwww.absolutedogs.com en www.nvgh.nl.

Ondanks dat je ze heel veel op straat ziet, vinden wij het ondingen. Met een flexilijn (uitrollijn) leert jouw hond namelijk trekken aan de riem. Bovendien staat een hond die trekt aan de riem of 4 meter voor jou loopt niet in contact met jou. En dat is nu iets dat we juist leren tijdens de lessen. Daarnaast gebeuren er regelmatig vervelende ongelukken met zo’n flexilijn. Dus wat ons betreft horen die dingen in de prullenbak thuis.