Puppyperikelen

Puppycursus

Vraag jij je ook af hoe die kleine hapgrage donderstraal ooit kan uitgroeien tot een fijne en stabiele hond? En wil je daarnaast zeker weten dat je goed bezig bent? Laten we samen zorgen dat jij alle kennis in huis haalt om dit te bereiken zodat jullie lekker kunnen genieten van elkaar.   

Herken je dit?

We gaan aan de slag!

Wil jij ook niets liever dan:

Jij kunt dit ook!

Reviews van onze klanten

logo de Lijn los
"We hebben de puppycursus gevolgd bij De Lijn. Een professionele cursus met veel ruimte om vragen te stellen. Ook tussen trainingen in via whatsapp. En je krijgt handige tips tijdens de les specifiek voor jouw hond. Hele fijne training, heel veel aan gehad!"
Anneke met Mia
Maartje en Maze
"Ik zou deze hondenschool aan iedereen aanbevelen! De instructrices zijn betrokken en enthousiast. Er is veel aandacht voor de individuele behoeften van de honden en eigenaren. En niet geheel onbelangrijk; de trainingsmethoden zijn wetenschappelijk onderbouwd en gebaseerd op moderne inzichten. Het verschil tussen 'socialiseren' en 'confronteren' is hier een mooi voorbeeld van. Maze en ik hebben veel geleerd en ook veel plezier gehad tijdens de puppycursus. Wij komen dan ook zeker terug voor de pubercursus!"
Maartje met Maze
logo de Lijn los
"Blij dat ik deelgenomen heb aan de puppy cursus met onze Bernersennenpup Joep! Kwalitatieve 1 op 1 cursus, en dat in een groepje! Alle aandacht is voor je hond en het ras. Zo leerde ik veel wat ik nog niet wist van de Berner, op een speelse en leuke manier. Er is altijd ruimte voor een vraag en antwoord waar je direct mee aan de slag kunt."
Johan met Joep

De perfecte hond bestaat niet

Iedereen wil graag DE perfecte hond. Wij ook. Onze honden dachten daar anders over. Hoe meer wij pushten, des te meer gingen de pootjes in het zand. Met onze puppy’s ervaren wij dezelfde ongemakken als eigenaren. Onze volwassen honden zijn ook niet saai. We zijn – helaas – welbekend met reactief gedrag, baknijd en verlatingsangst. Met diep zuchten, doorzetten & de juiste kennis weten we hoe we dit in goede banen moeten leiden zonder te vervallen in harde correcties. We hebben ook onze verwachtingen bij moeten stellen en onze honden leren zien als een individu met een eigen karakter en rafelrandjes. De afgelopen 25 jaar hebben we duizenden eigenaren en hun honden met onze kennis en ervaring mogen helpen. Waarbij we naast gehoorzaamheid vooral het accent leggen op het voor-komen van probleemgedrag. Zodat je dit straks niet hoeft af te leren. Dat scheelt weer extra werk.

Glimlach

Hoe fijn is het als jij straks glimlachend naar jouw hond kijkt en kunt denken ‘dat hebben we samen toch maar mooi geflikt’.

De 6 ingrediënten van onze Puppycursus

Een band opbouwen

Je puppy leren kennen, accepteren en liefdevol begrenzen. Dat zijn de drie ingrediënten voor een goede basis.

zelfbeheersing

Je impulsen bedwingen en niet op alles afstormen is een must binnen elke opvoeding. Ook die van onze honden.

veiligheid

Vanuit veiligheid de wereld om je heen ontdekken, zo werkt het bij baby’s en bij puppy’s. Jij leert hoe je veiligheid biedt.

9 praktijklessen

Tijdens de praktijklessen krijg je les van gediplomeerde instructeurs met een rugzak vol ervaring.

Puppylesboek

De belangrijkste oefeningen staan uitgewerkt in ons Puppylesboek. Zo kun jij iedere dag oefenen met jouw pup.

WhatsApp-groep

Kom je er niet uit? Dan kun je buiten de praktijkles om jouw vragen in de Whats-appgroep stellen aan jouw instructeur.

Het resultaat

Na dit traject:

Gaan wij samen aan de slag?

  • 9 lessen van gediplomeerde instructeurs met een rugzak vol ervaring
  • Elke week heb je les op dezelfde dag en tijd
  • Iedere praktijkles duurt 50 minuten
  • Les in kleine groepen van maximaal 6 puppy’s
  • Een Puppylesboek waarin je alles kunt nalezen, inclusief de oefeningen
  • Persoonlijke ondersteuning via jouw WhatsApp-groep
  • 20 % korting op een 1e huisbezoek als we thuis met je meekijken
  • Tarief €145,00

Vragen die je misschien nog hebt:

Puppy’s zijn vanaf 10 weken oud welkom. Is jouw hond inmiddels 5(+) maanden oud? Dan sluit onze Pubercursus beter aan. Honden vanaf 2 jaar oud (en die nog geen pubercursus hebben gevolgd bij ons) vinden een betere aansluiting binnen onze TeamWork cursus.

Ja alle rassen zijn welkom bij ons. Ook de puppy’s van rassen die bekend staan als ‘lastig’ of ‘gevaarlijk’. In de afgelopen 25 jaar hebben we vrijwel alle rassen al voorbij zien komen. Wat de een lastig vindt, is voor ons een uitdaging.

Je mag een paar dingen zelf meenemen naar onze lessen: een gezonde hond, een goed humeur, een speeltje, veel lekkere hap-slik-weg-dingen en een kleedje met antislip. Natuurlijk hebben we wel speeltjes en kleedjes als reserve in huis. Maar hier hangt altijd de geur van andere honden aan. En dat kan voor jouw hond best spannend zijn. Daarom is het belangrijk dat jij zijn vertrouwde speeltje en kleedje meeneemt. Dat vindt jouw hond wel zo prettig. Wij drogen ons ook niet graag af met een gebruikte handdoek toch?!

Nee, dat ben je niet verplicht. Het is wel erg raadzaam. Want een cursus telt 9 lessen en in die 9 lessen willen we graag samen met jou vooruitgang zien. Dankzijn onze opleidingen & jarenlange ervaring zien we vaak details waarvan een eigenaar denkt: ‘het zal wel’ , maar bij de hond grote impact hebben. Stel wij merken op dat het meegebrachte speeltje te kort is. Dan betekent dat dat je als eigenaar nogal over je hond heen moet buigen tijdens het spelen. Als jouw hondje dat eng vindt, zal hij niet met jou willen spelen. Dan is dat een gemiste kans en dat zou zonde zijn.

 

‘Ga altijd op je gevoel af’, zeggen wij dan. Dan weet je zeker dat je goed zit. Want je onderbuikgevoel heb je niet voor niets gekregen. Twijfel je nog, dan kun je altijd eerst kennis komen maken op de woensdagavond van 18.00 – 19.00 uur. Suzanne staat je graag te woord. Uiteraard mag je jouw puppy dan meenemen.

Qua kennis en kunde bieden onze drie accreditaties hopelijk vertrouwen. Op deze websites kun je meer lezen over de eisen die zij stellen: www.sppd.nlwww.absolutedogs.com en www.nvgh.nl.

Ondanks dat je ze heel veel op straat ziet, vinden wij het ondingen. Met een flexilijn (uitrollijn) leert jouw hond namelijk trekken aan de riem. Bovendien staat een hond die trekt aan de riem of 4 meter voor jou loopt niet in contact met jou. En dat is nu iets dat we juist leren tijdens de lessen. Daarnaast gebeuren er regelmatig vervelende ongelukken met zo’n flexilijn. Dus wat ons betreft horen die dingen in de prullenbak thuis.