Voor puppy’s van 10–16 weken oud

Puppycursus

Een puppy in huis? Leuk, en ook veel werk! Zindelijkheid, die scherpe puppytandjes, socialiseren, de bench ….er komt heel  wat bij kijken die eerste weken. En natuurlijk hoor en lees je overal tegenstrijdige adviezen. De één zegt dit, de ander zegt dat. Hoe weet je nu zeker waar je goed aan doet? Want jij wilt het beste voor jouw puppy en vindt zijn welzijn belangrijk.

Wij, de dames van De Lijn, helpen jou graag. Met ruim twintig jaar ervaring en na duizenden eigenaren te hebben geholpen weten wij van de hoed en de rand. Van onze kennis & ervaring maken wij de vertaalslag naar praktische adviezen afgestemd op jou en jouw puppy. Want jij bent uniek en jouw puppy ook. Maatwerk dus.

Die eerste stapjes bepalen de juiste richting. Als dat kleine hummeltje bij jou in huis is, is hij volledig afhankelijk van jou. En jij wilt hem op een vriendelijke en duidelijke manier opvoeden. Dat kan. Tijdens onze Puppycursus leren wij jou:

Een puppy opvoeden = liefde + geduld + empathie

Reviews van onze klanten

logo de Lijn los
"We hebben de puppycursus gevolgd bij De Lijn. Een professionele cursus met veel ruimte om vragen te stellen. Ook tussen trainingen in via whatsapp. En je krijgt handige tips tijdens de les specifiek voor jouw hond. Hele fijne training, heel veel aan gehad!"
Anneke met Mia
Maartje en Maze
"De instructrices zijn betrokken en enthousiast. Er is veel aandacht voor de individuele behoeften van de honden en eigenaren. En niet geheel onbelangrijk; de trainingsmethoden zijn wetenschappelijk onderbouwd en gebaseerd op moderne inzichten."
Maartje met Maze
logo de Lijn los
"Blij dat ik deelgenomen heb aan de cursus met Joep! Kwalitatieve 1op1 cursus in een groepje! Alle aandacht is voor je hond en het ras. Zo leerde ik veel wat ik nog niet wist van de Berner. Er is altijd ruimte voor een vraag en antwoord waar je direct mee aan de slag kunt."
Johan met Joep

Deze 6 bouwstenen vormen een stevig fundament in de opvoeding van jouw puppy.

De Puppycursus kost € 115,-

Onze formule

6 praktijklessen op 3 verschillende locaties. Zo krijg jij hands-on advies en weet jij straks hoe je de valkuilen van het dagelijks leven voor kunt zijn.

kleine groepen

We werken in groepen van maximaal 4 cursisten met hond. Dat lange wachten is voorgoed verleden tijd en je krijgt persoonlijke aandacht.

Pro's aan het werk

Suzanne & Jany zijn gediplomeerd en zeer ervaren in hun vakgebied. Ze staan bekend om hun maatwerk & praktische adviezen.

Online lessen

Via onze online lessen kun je thuis alles rustig nakijken. Een stap-voor-stap uitleg die jij kunt volgen waar en wanneer je wilt. Wel zo handig.

PuppyStarterskit

Je ontvangt ons handige Puppy E-book. Hierin zijn de belangrijkste oefeningen uitgewerkt. Zo kun jij iedere dag oefenen met jouw pup.

WhatsApp-groep

Kom je er niet uit? Dan kun jij jouw vraag in de whatsappgroep aan jouw instructeur stellen & ervaringen delen met de andere deelnemers.

Vragen die je misschien nog hebt:

Puppy’s zijn vanaf 10 weken oud welkom. Is jouw pup inmiddels 16 weken oud? Dan sluit onze Puppy Vervolg beter aan. Honden vanaf 6 maanden oud vinden een betere aansluiting binnen onze Puber cursus.

Ja alle rassen zijn welkom bij ons. Ook de puppy’s van rassen die bekend staan als ‘lastig’ of ‘gevaarlijk’. In de afgelopen 25 jaar hebben we vrijwel alle rassen al voorbij zien komen. Wat de een lastig vindt, is voor ons een uitdaging.

Je mag een paar dingen zelf meenemen naar onze lessen: een gezonde hond, een goed humeur, een speeltje, veel lekkere hap-slik-weg-dingen en een kleedje met antislip. Natuurlijk hebben we wel reserve speeltjes bij ons. Maar hier hangt altijd de geur van andere honden aan. En dat kan voor jouw hond best spannend zijn. Daarom is het belangrijk dat jij zijn vertrouwde speeltje en kleedje meeneemt. Dat vindt jouw hond wel zo prettig. Wij drogen ons ook niet graag af met een gebruikte handdoek toch?!

Nee, dat ben je niet verplicht. Het is wel erg raadzaam. Want een cursus telt 6 praktijklessen én online lessen en in die lessen willen we graag samen met jou vooruitgang zien. Dankzij onze opleidingen & jarenlange ervaring zien we vaak details waarvan een eigenaar denkt: ‘het zal wel’ , maar bij de hond grote impact hebben. Stel wij merken op dat het meegebrachte speeltje te kort is. Dan betekent dat dat je als eigenaar nogal over je hond heen moet buigen tijdens het spelen. Als jouw hondje dat eng vindt, zal hij niet met jou willen spelen. Dan is dat een gemiste kans en dat zou zonde zijn.

‘Ga altijd op je gevoel af’, zeggen wij dan. Dan weet je zeker dat je goed zit. Want je onderbuik- gevoel heb je niet voor niets gekregen. Twijfel je nog, bel ons gerust! Suzanne staat je graag te woord. 

Qua kennis en kunde bieden onze drie accreditaties hopelijk vertrouwen. Op deze websites kun je meer lezen over de eisen die zij stellen: www.sppd.nl , www.absolutedogs.com en www.nvgh.nl.

Ondanks dat je ze heel veel op straat ziet, vinden wij het ondingen. Met een flexilijn (uitrollijn) leert jouw hond namelijk trekken aan de riem. Bovendien staat een hond die trekt aan de riem of 4 meter voor jou loopt niet in contact met jou. En dat is nu iets dat we juist leren tijdens de lessen. Daarnaast gebeuren er regelmatig vervelende ongelukken met zo’n flexilijn. Dus wat ons betreft horen die dingen in de prullenbak thuis.