Wortels in je oren

Pubercursus

Oei, de puberteit komt eraan. De hormonen gieren door het lijf, hij stuitert van de energie en hij gaat zijn grenzen verkennen. Wist je dat de meeste honden die herplaatst worden, puberhonden zijn? Veel eigenaren zien er als een berg tegenop. Toch hoeft het allemaal zo erg niet te zijn. Als je weet wat je kunt verwachten en de kennis hebt hoe je hiermee om moet gaan. 

Herken je dit?

De puberteit kun je niet overslaan

Hoe zou het voor je zijn als:

Klinkt goed hè! Dit kun jij ook.

Reviews van onze klanten

logo de Lijn los
"Afgelopen vrijdag heb ik samen met mijn hondje Dex (boomer) de puber-training afgerond en wat hebben wij veel geleerd. Wij hadden vooral veel moeite met wandelen op straat. Door alle tips en tricks en duidelijke uitleg kunnen we nu vooral genieten van ontspannen en relaxte wandelingen...ik raad deze hondenschool dan ook echt aan."
Francoise met Dex
logo de Lijn los
"Lieve instructrice, stelt geen onhaalbare doelen maar handvatten waar jij als hondenbezitter en jouw hond mee vooruit kunnen. Zeker aan te raden aan hondenbezitters die willen leren om met hun maatje veel plezier te beleven.”
Cor met Binti
logo de Lijn los
"Na de puppycursus, ook de pubercursus doorlopen met mijn hond Bodie. Door alle goede adviezen en fijne lessen al een goede band opgebouwd met mijn hond. In de kleine groepjes is er ruimte om vragen te stellen en wordt er met ieders situatie meegedacht. Dank jullie wel."
Wilma met Bodie

Weten waar je mee bezig bent

Onze puberhonden hebben wij regelmatig achter het behang kunnen plakken. Doodmoe werden we van ze. Het is maar een fase zeggen ze dan. Nou die fase duurde wel heel erg lang. Gewoon blijven oefenen, riepen andere mensen. Hoezo oefenen, hij is er met zijn hoofd helemaal niet bij…..!

Die drakenfase kom je echt wel door. De vraag is HOE je deze fase doorkomt: met een glimlach of met rookpluimen uit je oren. Wij doen dat met een lach. Want die slungel kan het ook niet helpen dat hij zichzelf in de weg zit. Juist nu heeft hij ons nodig om op de rit te blijven en te voorkomen dat hij in de problemen komt.

Inzicht & afstemmen

Wij geven jou inzicht wat er allemaal in dat puberbrein & puberlijf gebeurt. Want dat is nogal wat. Bovendien stemmen wij de oefeningen af op de pubers. Hierdoor kun jij zijn gedrag veel beter begrijpen en eerlijk is eerlijk, soms moet je gewoon even diep ademhalen. Morgen is er weer een dag. Het belangrijkste is om probleemgedrag geen wortel te laten schieten. Want dat gebeurt vooral in die beruchte puberteit. En dat kost soms kruim. Samen gaat ons dat zeker lukken. En rollen jullie straks lekker de volwassen fase in.

De zes ingrediënten van onze Pubercursus

Kleine stapjes

De grote sprongen tijdens de puppytijd zijn voorbij. Het draait nu om geduld & begrip. Elk klein stapje in de puberfase is ook een stap vooruit.

Begrenzen

Een puberhond wil rondbanjeren en grenzen verkennen. Juist in deze fase is zelfbeheersing en begrenzing belangrijk. Hij hoeft niet overal zijn zin in te krijgen.

ProActief

Je moet nu veel vaker pro-actief handelen. Niet eerst afwachten, het laten gebeuren en daarna mopperen. Pro-actief dus, net als de boter.

9 praktijklessen

Je krijgt les van ervaren en gediplomeerde instructeurs. De verplichte bijscholing garandeert up-to-date kennis. Geen zorgen, je bent in professionele handen.

puberlesboek

De belangrijkste oefeningen staan uitgewerkt in ons puberlesboek. Je kunt alles rustig nalezen en iedere dag oefenen met jouw puber.

Whatsapp-groep

Kom je er niet uit? Dan kun je buiten de les om jouw vragen aan jouw instructeur stellen via de WhatsApp-groep. Wij zijn er voor jou.

Het resultaat

Na dit traject:

Gaan wij samen aan de slag?

Je hoort geregeld hele indianenverhalen over de puberteit. Meestal valt het wel mee. Een puberhond ontspoort vooral doordat de eigenaar niet over de juiste kennis beschikt en hoopt dat het vanzelf weer over waait.

De puberteit is een springplank naar volwassenheid. Maak je de juiste sprong dan kom je die prima door. Zet je verkeerd af, dan ga je op je gezicht. Als jij doet wat wij zeggen, garanderen wij jou een leuke puberslungel.

Om deze fase wel goed door te komen zijn een paar dingen essentieel:

 • begrip, geduld & humor
 • een wakkere begeleiding door jou als eigenaar
 • oefeningen speciaal voor puberhonden
 • inzicht hoe belangrijk het is om te voorkomen dat er probleemgedrag ontstaat (en hoe je dat doet)
 • en eerlijk is eerlijk, je moet wel aan de bak als eigenaar

Wat jij krijgt in deze cursus:

 • 9 lessen van gediplomeerde instructeurs met een rugzak vol ervaring
 • Elke week heb je les op dezelfde dag en tijd
 • Iedere praktijkles duurt 50 minuten
 • Les in kleine groepen van 6 Pubers
 • Een Puberlesboek waarin je alles kunt nalezen, inclusief oefeningen
 • Persoonlijke ondersteuning via jouw WhatsApp-groep
 • 20% korting op een 1e huisbezoek als we thuis met je meekijken
 • Tarief € 145,00

Vragen die je misschien nog hebt:

Jouw puberhond mag vanaf 5 maanden oud meedoen met onze PuberCursus. Of wanneer je onze Puppycursus hebt afgerond. Vanaf 2 jaar oud, of na het afronden van onze PuberCursus, mag jouw hond meedoen aan onze TeamWork cursus.

Ze mag gewoon naar de les komen maar ze moet wel ingesprayed zijn met No-Love spray en een loopsheid-broekje dragen. De spray verbloemt de geur die vrijkomt bij loopsheid. Daarnaast dien je voldoende afstand te houden tot andere honden. Een loopse teef kan namelijk de nodige onrust veroorzaken bij andere honden (zowel reuen als teven). Mocht tijdens de les blijken dat andere honden toch last hebben van jouw loopse hond, dan mag de instructeur beslissen dat je alsnog de les verlaat. Het is voor reuen (vooral in hun puberteit) namelijk erg moeilijk om zich nog te concentreren als er een loops teefje rondhuppelt.

Dan is het voor jouw hond fijner om eerst te herstellen voordat hij weer naar de les komt. Mis je daardoor een les? Overleg dan even met jouw instructeur welke (on)mogelijkheden er zijn.

Wanneer een hond niet lekker in zijn vel zit dan heeft hij zeker ook moeite met concentreren. Het is beter om eerst contact op te nemen met je dierenarts en de hond te laten herstellen.