Voor honden vanaf 6 maanden oud

Pubercursus

Vaak hoor je hele indianenverhalen over de puberteit. Meestal valt het wel mee. De uitdaging is om met de juiste kennis jouw puberhond goed te begeleiden en problemen te voorkomen. Wij hebben alles in huis om jou hier bij te helpen. Die puberteit is namelijk wél een springplank naar volwassenheid. Maak je de juiste sprong dan kom je die prima door. Zet je verkeerd af, dan ga je op je gezicht. Als jij doet wat wij adviseren, garanderen wij jou een leuke puberslungel.

Puberhonden hebben bij ons een speciaal plekje. Wij, Suzanne & Jany, zijn stapelgek op die door hormonen gedreven stuiterballen. Het vraagt veel geduld, begrip & doorzettingsvermogen om al die explosiviteit in juiste banen te leiden. We hebben door de jaren heen genoeg pubers zien komen en gaan. Naast al deze ervaring spijkeren we jaarlijks onze kennis bij middels bijscholing. Zo kunnen wij jou voorzien van de meest recente kennis en kun jij die rondzingende broodjeaapverhalen lekker naast je neerleggen. 

Je herkent dit vast wel:

De puberteit kun je niet overslaan

Je dacht na de Puppytijd wel klaar te zijn. Sta je ineens middenin die puberteit. Het lijkt heftig, maar het komt écht goed! Tijdens onze Pubercursus leer jij dat:

Reviews van onze klanten

logo de Lijn los
"Afgelopen vrijdag heb ik samen met Dex de pubercursus afgerond en wat hebben wij veel geleerd. Wij hadden moeite met wandelen op straat. Door alle tips, tricks & duidelijke uitleg kunnen we nu genieten van relaxte wandelingen...ik raad deze hondenschool echt aan."
Francoise met Dex
logo de Lijn los
"Lieve instructrice, stelt geen onhaalbare doelen! Ze reikt juist handvatten aan waarmee jij als hondenbezitter samen met jouw hond aan de slag kunt. Zeker aan te raden aan hondenbezitters die willen leren om met hun maatje veel plezier te beleven.”
Cor met Binti
logo de Lijn los
"Na de puppycursus, ook de pubercursus doorlopen met mijn hond Bodie. Door alle goede adviezen en fijne lessen al een goede band opgebouwd met mijn hond. In de kleine groepjes is er ruimte om vragen te stellen en wordt er met ieders situatie meegedacht."
Wilma met Bodie

Deze 6 bouwstenen vormen jouw hulplijn gedurende die puberteit van jouw hond.

De PuberCursus kost €115,-

Onze formule

6 praktijklessen op 3 verschillende locaties. Zo krijg jij hands-on advies en weet jij straks hoe je de valkuilen van het dagelijks leven voor kunt zijn.

kleine groepen

We werken in groepen van maximaal 4 cursisten met hond. Dat lange wachten is voorgoed verleden tijd en je krijgt persoonlijke aandacht.

Pro's aan het werk

Suzanne & Jany zijn gediplomeerd en zeer ervaren in hun vakgebied. Ze staan bekend om hun maatwerk & praktische adviezen.

Online lessen

Via onze online lessen kun je thuis alles rustig nakijken. Een stap-voor-stap uitleg die jij kunt volgen waar en wanneer je wilt. Wel zo handig.

PuberLesboek

Je ontvangt ons handige PuberLesboek. Hierin zijn de belangrijkste oefeningen uitgewerkt. Zo kun jij iedere dag oefenen met jouw puber.

WhatsApp-groep

Kom je er niet uit? Dan kun jij jouw vraag in de whatsappgroep aan jouw instructeur stellen & ervaringen delen met de andere deelnemers.

Ze hebben er zelf ook last van

Vragen die je misschien nog hebt:

Jouw puberhond mag vanaf 6 maanden oud meedoen met onze PuberCursus. Of wanneer je onze PuppyVervolgcursus hebt afgerond. Vanaf 1 jaar oud, of na het afronden van onze PuberCursus, mag jouw hond meedoen aan onze TeamWork cursus.

Ze mag gewoon naar de les komen maar ze moet wel ingesprayed zijn met No-Love spray en een loopsheid-broekje dragen. De spray verbloemt de geur die vrijkomt bij loopsheid. Daarnaast dien je voldoende afstand te houden tot andere honden. Een loopse teef kan namelijk de nodige onrust veroorzaken bij andere honden (zowel reuen als teven). Mocht tijdens de les blijken dat andere honden toch last hebben van jouw loopse hond, dan mag de instructeur beslissen dat je alsnog de les verlaat. Het is voor reuen (vooral in hun puberteit) namelijk erg moeilijk om zich nog te concentreren als er een loops teefje rondhuppelt.

Dan is het voor jouw hond fijner om eerst te herstellen voordat hij weer naar de les komt. Mis je daardoor een les? Overleg dan even met jouw instructeur welke (on)mogelijkheden er zijn.

Wanneer een hond niet lekker in haar vel zit dan heeft zij zeker ook moeite met concentreren. Het is beter om eerst contact op te nemen met je dierenarts en de hond te laten herstellen.