de wondere wereld van de hondenneus

NeusWijs

Een recreatieve cursus met een serieuze ondertoon. Want jouw hond kan eindelijk doen waar hij voor geboren is: zijn neus gebruiken. Je hond wordt niet opgeleid tot drugshond (jammer he). Wel leer je hem een bepaalde geur aan – anijs of kruidnagel – die hij daarna in moeilijkere omstandigheden moet zien te herkennen en aanwijzen.

Misschien herken je dit wel

Die neus is zijn kracht

Zet die neus aan het werk en....

Stap eens de wereld van jouw hond binnen

Reviews van onze cursisten

Keet en nelien
“Keet (Vizsla) en ik hebben met veel plezier deelgenomen aan de cursus Neuswijs. Het is ontzettend gaaf om te zien dat je hond na een aantal weken een geur heeft aangeleerd en je daar keer op keer samen naar kunt gaan speuren. Elke week leuke en uitdagende oefeningen. Marjan heeft vooral goed naar Keet gekeken. Is ze moe vandaag? Dan maken we het wat makkelijker voor haar. Heeft ze geen zin? Dan doen we iets wat Keet heel goed kan, om haar weer te motiveren. Ondanks dat je in een groepje traint - wat fijn is, je leert ontzettend veel van elkaar - maakt Marjan er elke week maatwerk van. Daarnaast coacht Marjan je op fijne manier; duidelijke feedback, heeft veel tips en aanwijzingen en geduld. Neuswijs, een dikke aanrader dus!"
Nelien met Keet
Siemke en Linda
“Een super leuke en laagdrempelige cursus om met detectie kennis te maken. Marjan geeft duidelijke uitleg en sluit heel goed aan bij de verschillende karakters en zoekstijlen van de honden. Maar het allermooiste van detectie is om Siemke te zien genieten. Ze is in haar element als ze op zoek mag naar kruidnagel en ik ben elke keer weer trots als ze het gevonden heeft! Neuswijs is echt samenwerken en samen plezier maken."
Linda met Siemke
dudley
“Een ontzettende leuke en innoverende cursus! Dudley, onze enthousiaste en werklustige oudduitse herder ging samen met mij aan de slag bij Marjan. Werken vanuit rust was voor Dudley en mij best lastig maar Marjan past haar uitleg en werkwijze aan op de hond. Dudley en ik hebben veel geleerd en genoten. Een aanrader!”
Carina met Dudley

Ik ga je hierbij helpen

Ik leerde mijn hond pas echt begrijpen toen ik neuswerk ontdekte. Bij neuswerk moet je namelijk heel goed op de lichaamstaal van je hond letten en daardoor leerde ik haar beter lezen. Wat een opluchting moet dat voor mijn hond geweest zijn, dat ik eindelijk snapte wat ze me probeerde te vertellen. Vanaf dat moment begrepen we elkaar in het dagelijks leven ook een stuk beter en werd het echt leuk om samen te werken.

Neuswerk is voor elke hond geschikt

Tijdens de lessen leer ik jou om jouw hond ook zo goed te lezen. Daarnaast bieden we hem een mentale uitdaging en dat geeft hem een voldaan gevoel. Zijn zelfvertrouwen groeit omdat jouw hond iets mag doen waar hij keigoed in is. Hoe fijn zou het zijn als jij dit jouw hond allemaal kunt bieden?

Snif snif snif..... op naar Neuswerk

Stap 1

We leren jouw hond eerst een geur aan. Deze geur wordt voor jouw hond heel belangrijk, want die geur levert een beloning op!

Stap 2

We leren de hond om deze geur te zoeken. Jij begeleidt hem hierbij. De geurbron wordt steeds beter verstopt & de zoekingen uitgebreider.

Stap 3

Ik leer jou de signalen die je hond geeft te herkennen. Zodat jij aan jouw hond kunt zien wanneer de geurbron is gevonden.

Het resultaat

Na dit traject:

Wordt jouw hond ook topsporter?

  • NeusWijs is zeer intensief voor een hond.
  • Als hij zijn neus gebruikt is hij namelijk écht aan het werk en zelfs bezig met topsport.
  • Daarom houden wij de groepen klein (max. 5 deelnemers) en krijgt iedere hond zijn eigen NeusWijs-tijd. Zo leert hij sneller & beter!
  • Tussen de oefeningen door kan jouw hond even uitrusten in de auto. Zo blijft hij kalm & zelfbeheerst en raakt hij niet overprikkeld.
  • De cursus bestaat uit 8 praktijklessen
  • De les duurt 1 uur en 15 minuten. 
  • Je krijgt les van een gediplomeerde instructeur met een rugzak vol ervaring
  • Aan jou als eigenaar de taak om het geleerde thuis te oefenen zodat jouw hond de volgende les een nog betere versie van zichzelf is.
  • Filmpjes van het zoeken thuis mag je in de WhatsApp-groep delen.
  • Tarief € 140,00

Vragen die je misschien nog hebt:

Een lesreeks bestaat uit 8 lessen. Een les duurt 1 uur en 15 minuten. De groep bestaat uit maximaal 5 deelnemers. Tijdens de les komt elke hond twee keer aan de beurt om te zoeken. De honden moeten tussendoor in de auto kunnen wachten

De honden komen tijdens de les één voor één aan de beurt en wachten tussentijds in de auto. Zo kunnen ze zich beter concentreren tijdens het zoeken én krijgen jullie van mij alle aandacht als jullie aan de beurt zijn. Daarnaast is werken met de neus een hele vermoeiende bezigheid, dus de honden kunnen die rust tussendoor goed gebruiken.

Honden van alle leeftijden kunnen meedoen aan Neuswijs, dus ook jonge honden. Voor hele jonge pups passen we de les iets aan en houden we de oefeningen korter, omdat zij zich nog niet zo lang kunnen concentreren.

De honden komen tijdens de les niet met elkaar in contact. Ze wachten in de auto en komen één voor één het veld op om ongestoord te kunnen werken. Als jouw hond in de auto kan wachten kan hij gewoon meedoen.

Fysieke beperkingen zijn geen belemmering voor Neuswijs. Zo lang jouw hond zijn neus kan gebruiken kan hij meedoen.   

Ja, graag zelfs! Tijdens de lessen begeleid ik jullie zodat je de week erna thuis lekker verder kunt oefenen samen. Filmpjes van het oefenen kun je delen in de WhatsApp-groep. Heb je tussendoor vragen dan beantwoord ik die graag in de groepsapp.

Dat kan, uiteraard. Wil je tijdens de lessen gebruik maken van mijn materialen dan kan dit als de hond op anijs of kruidnagel zoekt. Om thuis te oefenen heb je sowieso een eigen geurpot nodig. Tijdens de les krijg je hier meer informatie over en kun je beslissen welke geur jullie gaan zoeken.