De Dames

Wij zijn er voor het welzijn van honden

De dames van De Lijn

Hoi! Even voorstellen.

Wij, Suzanne & Jany, zijn de dames van De Lijn. Inmiddels werken we ruim 10 jaar nauw samen en hebben we De Lijn gemaakt tot wat ze nu is, een grote hondenschool met een regionale functie. Zowel binnen als buiten het werk zijn we beste maatjes. We weten wat we aan elkaar hebben en één blik zegt genoeg. We omarmen elkaars goede eigenschappen en benoemen onze rafelrandjes. Want die zijn er natuurlijk ook.

Samen delen we dezelfde humor, werkwijze en ergernissen. Onze drive loopt parallel. We zijn ook elkaars tegenpolen. Suus is de spontane, actieve chaoot die voorop loopt, Jany is de rustige, observerende met organisatietalent.

Het belangrijkste is dat we met elkaar een connectie hebben. Dat herken je vast wel: zo’n klik die je soms hebt met iemand….. of met je hond. En díe connectie, die gunnen wij jou ook met jouw hond.

Onze keuze voor welzijn

Naast de hondenschool zijn we dagelijks druk met gedragsconsulten & privélessen. Een uitzondering daargelaten, valt ons iedere keer op dat de problemen vooral ontstaan doordat de hond niet begrepen wordt of zijn behoeften niet worden gezien. Het is leuk dat wij mensen onze honden allerlei commando’s leren, maar daarmee is nog niet voldaan aan wat de hónd nodig heeft. Een hond trekt dan op zijn manier aan de bel dat hij hulp en aanpassingen nodig heeft. “De hond wordt lastig”. Ook merken we steeds vaker dat mensen soms zo hard hun best doen voor de hond dat ze zichzelf een beetje kwijtraken. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Onze hulp en adviezen zijn erop gericht om het evenwicht tussen baas en hond te herstellen. Waarbij we het welzijn van de hond maar ook die van de eigenaar weer op de rit brengen. Want leuk samen leven met een hond hoeft echt niet zo moeilijk te zijn. Mits je over de juiste tools en kennis bezit.            En daar helpen wij jullie graag mee.

“Gehoorzaamheid is wat je ziet, welzijn is hoe het voelt”

Suzanne Heukels

‘Waarom in hemelsnaam honden?’ vroeg iedereen. Gewoon, omdat ik me veilig bij ze voel. Ze oordelen niet en leven altijd in het hier & nu. Voor iemand als ik die jarenlang gepest is op school en een roerige thuishaven kende, zijn veiligheid en welzijn twee belangrijke begrippen geworden. Begrippen die je niet kunt vastpakken, maar die wel essentieel zijn om je goed te voelen.

Een hond laten gehoorzamen is niet zo moeilijk. Maar zien hoe hij zich voelt, vraagt een brede blik. Graag begeleid ik eigenaren om voorbij die gehoorzaamheid te kijken naar wat er echt leeft bij de hond en hoe je zijn kwaliteit van leven vaak met simpele accenten kunt vergroten. Zodat de band tussen jullie nog beter wordt.

Jany Geldof

Bij de opvoeding van mijn honden ging het vroeger mis in de verwachtingen die ik aan ze stelde. Ik had een beeld van hoe mijn honden moesten zijn. Daar ging ik de fout in. Een hond leren begrijpen & zijn karakter ontdekken, daar begint het mee. Want met begrip en zijn taal spreken bouw je een vertrouwensband. En vanuit dat vertrouwen ervaar je pas écht wat een hond is. 

Iemand iets leren is onmogelijk; je kunt hem alleen helpen het in zichzelf te ontdekken” (Galileo Galilei). Zo ervaar ik mijn rol. Het is voor mij een uitdaging om jou te laten zien hoe makkelijk het kan zijn om jouw hond te begrijpen. Dat je herkent hoe snel hij leert, met plezier & liefde voor zijn grote mens. Dan kun jij ontdekken hoe jij jouw hond het beste kunt begeleiden tijdens zijn leven.

Marjan Slaats

Van mijn eerste hond, Amy, heb ik enorm veel geleerd. Over hondentraining, maar vooral over mezelf. Ze had een sterke eigen wil en gaf heel duidelijk haar grenzen aan.  Het duurde even voordat ik begreep dat haar gedrag feedback voor mij was. Pas toen werden we een superteam.

Het speuren werd onze passie. De samenwerking met je hond wordt pas gelijkwaardig als je leert om je hond goed te lezen. Dan is er sprake van acceptatie & respect voor elkaar en dat leidt tot wederzijds vertrouwen. De band die dan ontstaat is uniek! Ik deel mijn passie en kennis graag zodat ook jij zo’n band met jouw hond kunnen ervaren.

Daniëlle van Zon

Liefde voor dieren zit in mijn DNA. Tijdens mijn opleiding leerde ik het nodige en natuurlijk ook in de praktijk. Het meeste leerde ik van mijn honden. Zij leerden mij hoe belangrijk het is om ze goed te kunnen lezen en begrijpen waarom ze bepaald gedrag laten zien.

Als eigenaar stellen wij eisen aan onze honden waaraan zij moeten voldoen. Maar zijn die eisen ook haalbaar voor de hond? Honden hebben emoties. Iets dat nog niet door iedereen erkend wordt. Met hun gedrag laten ze zien hoe ze zich voelen. Werken aan wederzijds begrip, respect, vertrouwen en acceptatie dragen bij aan een mooie samenwerking waarbinnen veel mogelijkheden liggen.

We've got your back

Je kunt altijd op ons terugvallen via telefoon, whatsapp of mail. Lukt het echt niet, dan komen we graag bij jou thuis. No worries, je staat er niet alleen voor. Onze deskundigen staan voor jou klaar.

Ervaring

Diploma's zijn leuk, ervaring is beter. Ook hiervoor zit je goed bij ons. Met ruim 25 jaar ervaring hebben wij elk ras en elk probleem al voorbij zien komen. We kennen de valkuilen en helpen jou deze te omzeilen.

Professioneel

Je krijgt les van vakmensen die bewust voor dit vak hebben gekozen. Onze accreditaties bieden jou de garantie dat je werkt met professionals, die elk jaar hun kennis up to date houden.

Accreditaties

lidnummer 1399

Opleidingen en bijscholingen

Wat
Bij wie
Gedragstherapeut voor honden
Dogvision
Recallers
Susan Garrett
ProDogTrainer
Absolute Dogs
ActiviteitenCoach 1
Tinley
Advanced Animal Training
ILLIS Animal Behaviour Consulting
Instructeur Balans & Coördinatie
Sam Turner
Hoog Risicohonden
O&O
EHBO voor honden
Gaus Academie
Neuswerk
Tinley
Spel en Agressie bij honden
Pia Silvani
Dog Agression
Neville & Falconer-Taylor
BAT lezing voor Profs
Sonja Verhoef
Herkennen fysiek ongemak bij probleemgedrag
Marlies van Dijk
Opvoeden vanuit verbondenheid
David Pithie
Dierentrainerscongres 2019
DTA: Dierentrainers Academie
Seminar DogBehaviour 2023
NVGH
Dog-to-Dog aggression
The School of Canine Science