De Dames

Wij zijn er voor het welzijn van honden

Hoe het voor ons begon

Twee eigenwijze opdonders die vanaf het begin een klik met elkaar hebben. Zo kun je ons het beste omschrijven. Die klik bestaat uit dezelfde humor, dezelfde ergernissen, dezelfde niet-lullen-maar-poetsen mentaliteit. Toen daarnaast onze visie op hondenwelzijn ook nog parallel liep, konden we er niet omheen. Wij moesten gaan samenwerken. Dat doen we nu al ruim 10 jaar met heel veel plezier.

We zijn inmiddels zo op elkaar ingespeeld dat een blik genoeg is. Met jarenlang keihard werken hebben we nu De Lijn gemaakt tot wat hij is, een goed lopende hondenschool & adviespraktijk. 

We zijn geen schreeuwers en marketing is niet ons ding. Uiteindelijk vertelt de hond ons het resultaat. En tevreden eigenaren natuurlijk.

Naast overeenkomsten zijn er ook duidelijke verschillen, want opposites attracks. Vergelijk je ons met honden dan is Jany de Rottweiler. Ze observeert, registreert en je merkt niet zo snel wat aan haar. Maar als ze boos wordt….. Suzanne is meer de Boerenfox. Ze is lief, gaat voor je door het vuur, is recht op de man af, waakzaam en vocaal. Je merkt dat ze op het veld is.

Welzijn van de hond

Bij De Lijn staat hondenwelzijn bovenaan het lijstje. En goed welzijn berust op vertrouwen, veiligheid, begrip, respect en heel veel liefde & plezier. Elke dag zetten wij onze deskundigheid & enthousiasme in om eigenaren en hun honden hierin te begeleiden. Zit jouw hond goed in zijn vel, dan kun je  lekker van hem genieten en kun je dag met je handje zeggen tegen probleemgedrag. 

Iedere hond heeft zijn eigen karakter, voorkeuren en eigenaardigheden. En jij weet als geen ander waar je jouw hond blij mee maakt. Andersom weet je ook wat jouw hond onzeker maakt, hoe jouw hond reageert op onverwachte situaties of drukte in huis. Bij welzijn moet je het gedrag van jouw hond kunnen lezen en daar de juiste actie aan koppelen. Je hond begeleiden bij iets dat hij eng vindt en goed inschatten wat hij wel of niet aankan. 

Wij helpen jou inzicht te verkrijgen in de wereld van jouw hond. Je leert zijn unieke eigenschappen te omarmen en zijn rafelrandjes te accepteren, te bouwen aan jullie relatie om samen uit te komen op 100% hondenliefde. 

“Gehoorzaamheid is wat je ziet, welzijn is hoe het voelt”

Suzanne Heukels

‘Waarom in hemelsnaam honden?’ vroeg iedereen. Gewoon, omdat ik me veilig bij ze voel. Ze oordelen niet en leven altijd in het hier & nu. Voor iemand als ik die jarenlang gepest is op school en een roerige thuishaven kende, zijn veiligheid en welzijn twee belangrijke begrippen geworden. Begrippen die je niet kunt vastpakken, maar die wel essentieel zijn om je goed te voelen.

Een hond laten gehoorzamen is niet zo moeilijk. Maar zien hoe hij zich voelt, vraagt een brede blik. Graag begeleid ik eigenaren om voorbij die gehoorzaamheid te kijken naar wat er echt leeft bij de hond en hoe je zijn kwaliteit van leven vaak met simpele accenten kunt vergroten. Zodat de band tussen jullie nog beter wordt.

Jany Geldof

Bij de opvoeding van mijn honden ging het vroeger mis in de verwachtingen die ik aan ze stelde. Ik had een beeld van hoe mijn honden moesten zijn. Daar ging ik de fout in. Een hond leren begrijpen & zijn karakter ontdekken, daar begint het mee. Want met begrip en zijn taal spreken bouw je een vertrouwensband. En vanuit dat vertrouwen ervaar je pas écht wat een hond is. 

Iemand iets leren is onmogelijk; je kunt hem alleen helpen het in zichzelf te ontdekken” (Galileo Galilei). Zo ervaar ik mijn rol. Het is voor mij een uitdaging om jou te laten zien hoe makkelijk het kan zijn om jouw hond te begrijpen. Dat je herkent hoe snel hij leert, met plezier & liefde voor zijn grote mens. Dan kun jij ontdekken hoe jij jouw hond het beste kunt begeleiden tijdens zijn leven.

Marjan Slaats

Van mijn eerste hond, Amy, heb ik enorm veel geleerd. Over hondentraining, maar vooral over mezelf. Ze had een sterke eigen wil en gaf heel duidelijk haar grenzen aan.  Het duurde even voordat ik begreep dat haar gedrag feedback voor mij was. Pas toen werden we een superteam.

Het speuren werd onze passie. De samenwerking met je hond wordt pas gelijkwaardig als je leert om je hond goed te lezen. Dan is er sprake van acceptatie & respect voor elkaar en dat leidt tot wederzijds vertrouwen. De band die dan ontstaat is uniek! Ik deel mijn passie en kennis graag zodat ook jij zo’n band met jouw hond kunnen ervaren.

Daniëlle van Zon

Liefde voor dieren zit in mijn DNA. Tijdens mijn opleiding leerde ik het nodige en natuurlijk ook in de praktijk. Het meeste leerde ik van mijn honden. Zij leerden mij hoe belangrijk het is om ze goed te kunnen lezen en begrijpen waarom ze bepaald gedrag laten zien.

Als eigenaar stellen wij eisen aan onze honden waaraan zij moeten voldoen. Maar zijn die eisen ook haalbaar voor de hond? Honden hebben emoties. Iets dat nog niet door iedereen erkend wordt. Met hun gedrag laten ze zien hoe ze zich voelen. Werken aan wederzijds begrip, respect, vertrouwen en acceptatie dragen bij aan een mooie samenwerking waarbinnen veel mogelijkheden liggen.

We've got your back

Je kunt altijd op ons terugvallen via telefoon, whatsapp of mail. Lukt het echt niet, dan komen we graag bij jou thuis. No worries, je staat er niet alleen voor.

Ervaring

Diploma's zijn leuk, ervaring is beter. Ook hiervoor zit je goed bij ons. Met ruim 25 jaar ervaring hebben wij elk ras en elk probleem al voorbij zien komen. We kennen de valkuilen en helpen jou deze te omzeilen.

Professioneel

Je krijgt les van vakmensen die bewust voor dit vak hebben gekozen. Onze accreditaties bieden jou de garantie dat je werkt met professionals, die elk jaar hun kennis up to date houden.

Accreditaties

lidnummer 1399

Opleidingen en bijscholingen

Wat
Bij wie
Gedragstherapeut voor honden
Dogvision
Recallers
Susan Garrett
ProDogTrainer
Absolute Dogs
ActiviteitenCoach 1
Tinley
Advanced Animal Training
ILLIS Animal Behaviour Consulting
Instructeur Balans & Coördinatie
Sam Turner
Hoog Risicohonden
O&O
EHBO voor honden
Gaus Academie
Neuswerk
Tinley
Spel en Agressie bij honden
Pia Silvani
Dog Agression
Neville & Falconer-Taylor
BAT lezing voor Profs
Sonja Verhoef
Herkennen fysiek ongemak bij probleemgedrag
Marlies van Dijk
Opvoeden vanuit verbondenheid
David Pithie
Dierentrainerscongres 2019
DTA: Dierentrainers Academie
Seminar DogBehaviour 2023
NVGH